Wie is Karen Vink?

Wie is Karen Vink?
In 2001 begon ik als functioneel consultant Questionmark Perception, een digitaal toetssysteem. Ik heb vele organisatie (zowel bedrijven als onderwijs organisaties) mogen begeleiden bij het implementeren van Questionmark Perception. Velen lieten mij een kijkje nemen in hun fascinerende digitale toets keuken. Door goed te luisteren naar wat zij met toetsen wilden bereiken maakte ik de vertaling van hun toetswens naar systeemgebruik.

De wereld van digitaal toetsen is voor mij de perfecte combinatie om zelf te blijven leren en die kennis te delen om anderen te helpen hun doel te bereiken. Daarom ben ik in 2011 gestart als zelfstandig adviseur digitaal toetsen.
Ik ben steeds meer gaan werken vanuit vragen als ‘Wat is het doel van vragen en toetsen?’; ‘Wat wil een opleider met een vraag / toets bereiken?’; ‘Welke toetsinformatie heeft een opleider nodig om het leerproces te begeleiden?’.

Het doel van toetsen is volgens mij ‘Het verkrijgen van informatie om het leerproces te ondersteunen’. De mogelijkheden die digitaal toetsen daarin biedt vind ik fascinerend. Het onmogelijke mogelijk proberen te maken, al dan niet met creatieve oplossing, zijn leuke uitdagingen. Maar het mooiste is toch anderen helpen door te luisteren naar wat zij willen en dat vertalen naar het systeem en met hen een brug te slaan tussen systeem en toetsen.